neděle 30. června 2013

Dobré ráno

Hádám, že jste tu dneska žádnou povídku tak docela nečekali, nemám pravdu? Ale já pro vás jednu mám. Aby bylo jasno, není to nic s hlubokou myšlenkou. Nic extra zajímavého. Prostě taková miniepizodka, docela kraťounká věc, co mě prostě jen tak napadla dneska ráno. Ale doufám, že i tak se třeba bude někomu líbit... =)

čtvrtek 27. června 2013

12 – Jeptiška

Dnešní kapitola zase jednou vychází v době, kdy se já jaksi nenacházím doma. Kdyby vás to snad zajímalo, momentálně si nejspíš v sekáči vyhrabávám nový hadříky. Muhahaha. Takže tenhle článek je zase jednou přednastavenej.
Měla bych vám nejspíš říctm že na příště jste si odhlasovali (po velice těsném souboji) téma Plavky. Což se mi docela hodí. Zejména vzhledem k ročnímu období. Jo, na to něco vymyslím. Vlastně mám už vymyšleno, ehm... Jako obvykle můžete hlasovat o tématu přespříštím. Anketa je tam už od půlnoci, kdy jsem hlasování uzavřela a anketu změnila. Tak do toho, zlatíčka. Jsem zvědavá, co na mě vymyslíte.
A teď už si užijte Jeptišku. A prosím, nezabíjejte mě...

pondělí 24. června 2013

Literární deníček (17. 6. - 23. 6. 2013)

Tak si říkám, jestli mám výsledky za tenhle týden vůbec zveřejňovat, abych se přiznala. Pokud si teď škodolibě mnete ruce a mručíte něco ve smyslu 'konečně jí to nešlo, jo!', asi vás zklamu. Ve skutečnosti je to právě naopak. I přes šílená vedra, co minulý týden panovala, vaše milá Arvari zase tak nějak, ehm... Lámala vlastní rekordy. Nenávidíte mě moc?

("Ptáš se? Samozřejmě, že tě nenávidí. A JÁ tě nenávidím. Málem se mi zavařil mozek, proboha! Že já nešel dělat Múzu k menšímu cvokovi, no fakt...")

neděle 23. června 2013

Pro a proti

Tak jo, zase jednou jsem dala dohromady povídku. Poněkud (více) později, než jsem původně plánovala. Vlastně jsem ji už skoro vzdávala, abych se přiznala, ale nakonec se mi ji podařilo napsat. Já jsem za to ráda, uvidíme, jak budete vy. Ale osobně mám pocit, že se mi vcelku povedla. Je zase jednou lesbická (a jsou tu tací, co to preferují, že ano?) a nijak zvlášť vtipná, ale nemyslím, že by vám to vadilo. A mimochodem, vznikla na základě TT 'Kocovina'. Tak přeju příjemné počtení... =)

pátek 21. června 2013

Houstone?

Máme tu problém.

Tedy, ovšem, nijak extrémně zásadní, ale stejně tu je.

Jak se zdá, Česká pošta tak TROŠKU pozdržela výtisky Radka. Z nakladatelství už odešly, ke mně zatím nedorazily. No, to se stane, že ano. Dnes podáte, časem dodáme, znáte to. Koneckonců, nikdo neslibuje, že do druhého dne dorazí balík, no ne?

Jen chci informovat vás pár, co jste si knížku zatím objednali (mezi námi, je vás vážně jen pár, copak chudáčka Radečka nikdo nechce?), že její dodání se asi zdrží víc, než jsem původně předpokládala. I kdyby výtisky dorazily v pondělí, nejsem si jistá, jestli to stihnu na poštu. Takže se uvidí, jestli je odešlu v úterý (kdy u nás ale mají otevřeno jen do jedenácti) nebo až ve středu. Jen abyste věděli.

I když, zatím mi na účet nedorazila žádná platba (až na jednu, která ale nebyla za oficiální objednávku), takže to, jak se zdržuje odeslání, není zas takovej problém. Mimochodem, trochu mě to znervózňuje. O někom vím, že platba přijde až po víkendu, od někoho zase (nejspíš) odcházela až dneska, takže hádám, že dorazí v pondělí, ale stejně tu přece jen ještě nějaká ta platba poletuje. Takže jestli jste snad posílali peníze třeba ve středu, tak se mi ozvěte, protože budu muset zjistit, proč je ještě nemám.

Díky za pozornost, konec hlášení.

P.S. Asi bych vás, co snad o objednání ještě přemýšlíte, měla upozornit, že máte čas zhruba do začátku července, jelikož od sedmého(/osmého) zhruba do sedmnáctého budu váceméně mimo internet a nebudu moct nic vyřizovat. Takže jestli se rozhoupete druhý týden v červenci, vaše knížka se hodně, hodně zdrží. Jen to tak říkám, ehm... 0=)

čtvrtek 20. června 2013

11 – Prsten

To máme ale vedro, co? Ehm, chápu, tohle byl kapku lacinej způsob, jak začít. A nedivila bych se vám, kdybyste mě chtěli zlikvidovat za to, že vám to teplo ještě připomínám. Ehm, promiňte? Snad vás následující díl Patrika a Lukáše aspoň trochu rozptýlí.
Ale nejdřív tradiční technické záležitosti. Na příští týden jste si poměrně jednoznačně odhlasovali téma Jeptiška. Což mě nejdřív nepotěšilo, ale když o tom tak přemýšlím, vlastně mi to slušně hraje do karet. *nenápadně si píská* Samozřejmě, že už teď můžete hlasovat o zadání přespříští povídky. A já jsem tradičně zvědavá, co z toho zase vyleze. Překvapte mě.
Tedy poté, co si přečtete tuhle kapitolu. Která mě, mimochodem, v téhle podobě napadla jen díky novému TT 'Kocovina'. Snad se vám bude líbit... =)

úterý 18. června 2013

Radek (Mistr v komplikování vlastního života)

Obálku má na svědomí Hesteth Azees. =)

Počet stran: 90
Formát: A6 (10,5x14,8 cm)

Jmenuju se Radek. Žiju životem, co by se snad dal označit za naprosto normální a spokojený, jen kdyby nebylo pár malých detailků. Jako třeba toho, že jsem gay. Že moje rodina to ví. Že je s tím povětšinou smířená, což není vždycky tak výhodné, jak by si každý mohl myslet. Že moje vztahy, když už se mi je podaří navázat, jsou většinou založené pouze na postelových hrátkách. Že můj nejlepší přítel není gay, ale je zatraceně hezký. Že moje babička je zapřísáhlá křesťanka. A že jsem tak nějak obecně... Mistr v komplikování vlastního života.

pondělí 17. června 2013

Literární deníček (10. 6. - 16. 6. 2013)

Víte, tenhle tejden jsem žila v neustálém přesvědčení, že píšu docela málo. Nějak jsem si asi zase nastavila vyšší standardy, nebo tak něco. Ty denní výsledky nebyly špatný (ne, tentokrát se žádný šílený rekordy nekonaly, bez obav), ale nebyly ani nijak extra. Až když jsem udělala součet, ukázalo se, že jsem psala tak trochu, ehm... Víc, než jsem myslela, že píšu. Ale jen trochu, no fakt! No dobře, trochu víc, přiznávám. A mimochodem, nějak jsem si zapomněla psát každej den poznámky, takže vám toho k jednotlivým dním asi zrovna moc neřeknu. Pardon, snad příště...

("SNAD příště? Ne, nic takovýho. URČITĚ příště. Jinak si mě nepřej, slečinko...")

sobota 15. června 2013

„Nechce to zas nějakou povídku?“

„!!!“
„Co je? Koukáš, jako bys viděla ducha.“
„Neprosila jsem tě už párkrát, abys mi tohle nedělal?!“
Múza se pozvolna přesune vedle mě, na tváři výraz absolutní nevinnosti.
„Myslíš to zjevování se za tebou a promlouvání na tebe, když jsi zrovna zabraná do jinejch činností? To ještě platí?“ zamrká sladce.
„Zatraceně dobře víš, že ANO!“ frknu. „Nebo myslíš, že jen tak přestanu bejt lekavá?!“
„To by mě v životě nenapadlo.“

čtvrtek 13. června 2013

10 – Nádobí

Doufám, že jste si moc nezvykli na to, že dostáváte kapitoly brzo ráno. Pokud ano, tohle pro vás budiž taková menší odvykačka. Já vím, ještě není tak pozdě, ale ani zrovna dvakrát brzo. No, přežijete, ne?
Asi bych vám měla sdělit, že na příště jste si (po původně velice napínavé bitvě) zvolili téma Prsten. No, tak to vám pěkně děkuju. Ale co už, něco z toho snad vytřískám, no ne? A samozřejmě, že můžete zase hlasovat v anketě o námět přespříštího dílu. A tentokrát to vypadá, že by to mohla být vážně zábava.
Ale teď už mlčím a nechám vás, ať si užijete Nádobí. Víte, jak jsem vám slíbila jisté změny v Lukyho chování? Tak schválně...

středa 12. června 2013

Díl devátý – Jak se nezamotat do vlastního příběhu

Tak jo, ruce nahoru, komu se to už někdy při psaní stalo. To si takhle spokojeně datlujete, naprosto zabraní do příběhu, když tu najednou...

Počkat, a jaký že to má mít oči?“
Jak se, sakra, jmenoval ten kluk, co si ho Jáchym opíral o zeď chaty?“
A jak se jmenuje Jáchymova máma?“
Kolik je Davidově sestře?“
A kdy že to má jeho otec jet na tu služební cestu, zatraceně?!“

pondělí 10. června 2013

Literární deníček (3. 6. - 9. 6. 2013)

Jen tak čistě mezi náma, zajímá vás ten literární deníček vůbec? Protože kdyby ne, dejte vědět. Já si ho budu zase psát čistě soukromě do diáře. Ptám se jen proto, že v administraci vidím, že nemá moc zobrazení ani komentářů, takže, no... Jestli vás nezajímá, prostě řekněte. Já klidně budu psát, namísto toho, abych smolila něco, co ani nechcete číst...

("Blá blá blá. A to vám měla jen říct, že tenhle tejden byl co do psaní docela dobrej a že dokonce pokořila jeden rekord. Ale to by mě musela poslouchat.")

neděle 9. června 2013

Ráda bych řekla…

No, původně jsem vám na dnešek chtěla napsat úplně novou povídku (ano, bylo by to částečně na Chřestovou sezónu), ale pak jsem nad to sedla a zjistila, že nějak nemám na psaní povídky vůbec chuť a i když základ příběhu v hlavě mám, vůbec netuším, jak bych měla začít. A to se mi stane málokdy. No nic, nechám tuhle povídku ještě uležet, kdyžtak ji napíšu někdy v týdnu.
Ale abyste neřekli, že na vás kašlu, mám tu pro vás dneska úplně jinou povídku. Tahle je odležená už zatraceně dlouho. Leží mi v počítači skoro dva roky, abych byla konkrétní. A nějak jsem se nikdy nedostala k tomu, abych ji publikovala.
Není ani za mák vtipná, spíš trochu přemýšlivá. Někomu se to třeba bude líbit. A i když je docela krátká, vypráví příběh. A zcela mimochodem je i lesbická, což jsme tu už dlouho neměli, viďte?

sobota 8. června 2013

Jsem oficiálně šílená

No dobře, přeháním. Oficiální to ještě není. Pánové s rozkošným bílým svetříkem, jehož rukávy se zavazují za záda (víte, tím, co v něm Alice Cooper zpívává Ballad of Dwight Fry) ke mně ještě nedorazili. Taky o tom mým šílenství ještě nevědí.

V ČLÁNKU na osobním blogu jste se to mohli dočíst už včera, takže někteří to už víte. Na školu jsem se dostala, a to na oba obory, o které jsem se snažila. Takže mám vlastně teoreticky na výběr. Teoreticky, protože prakticky mám vybráno dávno. Ale stejně je to vcelku fajn pocit.

Každopádně ze mě konečně mohl spadnout ten stres posledních dní, co jsem chtě nechtě cítila. Jsem teď naprosto v klidu. A ten klid se projevil na psaní.

čtvrtek 6. června 2013

9 – Snídaně

Až budou tyhle řádky zveřejněny, já už tu nebudu. (Budu totiž sedět na zadku v učebně a nejspíš nebudu mít daleko k rozepsání přijímacích testů na druhej obor.) No, buď jsem tu kapitolu mohla hodit v půl osmý ráno, nebo ji nastavit, nebo byste si na ni mohli počkat až do těch zhruba dvou, tří, kdy dneska dorazím domů. Vidíte, co jsem si vybrala.
Tak, teď k organizačním věcem. S námětem na příští kapitolu jste mě 'poslechli' a zvolili Nádobí. Doufám, že toho nebudete litovat, chicht. Na hlasování o přespříští téma pro vás žádnej tip nemám, takže prostě hlasujte podle vlastního nejlepšího vědomí a svědomí. Jsem vážně zvědavá.
A teď už si užijte Snídani... =)

středa 5. června 2013

Jak nejlíp zabít odpoledne?

Ahoj. Tak mám za sebou první přijímací test. Ne, zatím nevím, jak jsem dopadla, jen doufám, že jsem ten test napsala aspoň na dostatečnej počet bodů, abych splnila podmínky. Mám pocit, že bych tý hranice dosáhnout stoprocentně měla, otázkou je, jak to napsali ostatní. Nebylo to zase tak těžký, když pomineme pár otázek, co vážně vymejšlel nějakej sadista. ALE některý z nich jsem nakonec snad i tipla dobře, takže... Jsem na sebe velice hrdá. Zítra mám testy na druhej z těch svejch dvou jednooborů. Je to test na stejným principu, jen s jinejma otázkama. Ne, už se neučím. Nemá to cenu. Vážně si za den nedokážu narvat do hlavy unikátní styly jednotlivých autorů (zejména básníků), abych je pak podle ukázky poznala. Heh, no nic.

Každopádně, jsem psychicky vyflusnutá, psát se mi nechce, takže zabíjím den úplně jinak. Jak? Vyráběním svých hlavních hrdinů.

pondělí 3. června 2013

Literární deníček (27. 5. - 2. 6. 2013)

Abych se přiznala, skoro se bojím sem tenhle literární deníček vůbec házet. Jestli sledujete facebook, případně můj osobní blog, možná tušíte proč. Už jsem to na obou tak nějak lehce nastínila. Ne, 'napsala jsem toho málo, protože se učím, ten důvod vážně není. Spíš tak nějak... Právě naopak. Posuďte sami...

("Mezi náma, kdybych jenom tušil, jak mi to, že se musí učit, ulehčí práci, nahnal jsem ji někam už loni. Kdo ví, co jsme touhle dobou už mohli mít napsanýho a vydanýho. Třeba... Já mlčím!")

sobota 1. června 2013

Múza

Tak jo, musím vám říct jednu věc. Teď před přijímačkama (ve středu a čtvrtek) mám vážně práce až nad hlavu. A sice mám čas na psaní (a docela psací záchvaty, ehm), ale jen večer. A když už píšu, nějak se nevěnuju povídkám na blog. Na TT Chřestová sezona proto možná něco bude, ale až příští týden. Až to budu mít za sebou. Doufám, že mě v tomhle ohledu pochopíte a budete trpěliví.
Ale abyste neřekli, že vás úplně zanedbávám, mám tu pro vás takovou krátkou věc, co jsem psala Jarního duelu na literárním klubu. No, zdá se, že ten duel kontumačne vyhrávám, jelikož slečna, která se se mnou měla utkat, se na to jednoduše vysrala. No nic. Každopádně, to, co jsem na téma 'Moje múza' vytvořila, si můžete přečíst tady. A jen tak mezi námi, vůbec to není o MÉM Múzovi. Ne, tentokrát vás nechám nahlédnout do jednoho nápadu, co mám už nějakou dobu zapsaný v bločku. A jednou se možná dostanu i k tomu, abych ho pořádně zpracovala...