čtvrtek 31. října 2013

Mejdan v kostýmech

Tak jo, ještě než se pustíme do něčeho dalšího, ráda bych řekla, že vás mám fakt ráda a že vám všem děkuju za vaše nadšené ohlasy u článku, kde jsem se ptala, jestli tuhle povídku vůbec chcete. Ani nevíte, jak jste mě tím potěšili, takže vážně díky moc. =)
Jak jsem slíbila, tohle je halloweenský speciál Patrika a Lukáše. Od obvyklých kapitol se liší několika detailky.
Za prvé, jak jsem už psala v onom článku, stojí tak nějak mimo hlavní příběh. Chování kluků sice poměrně odpovídá, ale jejich zájmy... No, na druhou stranu, to, že se o nich nikdy nezmínili, nutně neznamená, že je nemají, takže tohle nechám na vašem úsudku.
Za druhé, není to dialogovka. Jsou tu uvozovací věty i běžné vypravěčské věty. Ne extrémně moc, ale... Prostě jsou.
Za třetí, je poněkud delší. Vlastně zhruba dvakrát delší než kratší běžné kapitoly. É, chápu, proti tomu se nebudete zrovna bránit.
Už to padlo v článku, ale zopakuju to pro jistotu ještě jednou, kdyby ho někdo nečetl. Tohle je povídka, která těží z mých filmových a seriálových lásek a posedlostí. Pokud je nesdílíte, asi nebudete mít páru, o čem to vlastně melu, a možná vám pár narážek i docela uteče, ale, no... Doufám, že i tak se vám bude líbit. A kdo ty posedlosti sdílí, ruce nahoru, ať vás můžu mít radši! =D
Ehm, jo. Dobře, já vím, už přestávám kecat, ať si můžete užít svůj halloweenský speciál.
A jen tak mezi řečí, možná byste to měli číst jen v případě, že je vám od osmnácti výš. Já vím, že to stejně otevřete... Ale nemůžete říct, že jsem vás nevarovala!
Tak přeju hezký počtení. =)

úterý 29. října 2013

Jen se chci zeptat...

Už je to nějaká doba, co jsem začala přemýšlet o tom, že bych napsala něco jako halloweenský speciál Patrika a Lukáše. Nebojte, nic ve stylu Simpsonů, kluci se nepromění v upíry (i když, zrovna to by byla docela zábava), nikdo je nezlikviduje... Šlo by prostě jen o takový malý speciálek obsahující kostýmy... A pro vaše uspokojení bych tam možná mohla nacpat i trochu toho sexu.

Jsou tu ovšem dvě věci, kvůli kterým se vás chci zeptat, jestli byste o něco takového vůbec stáli.

Věc první: Ten speciál by vyšel ve čtvrtek, kapitola by se tím nenápadně posunula na pátek. Získali byste tím dva dny Patrika a Lukáše za sebou. To je plus, ne? Řekněte vy, jestli by vám to vadilo, že by se běžná kapitola pozdržela.

Věc druhá: Ano, už zase, jako poslední dobou pořád, bych těžila ze svých oblíbených filmů a seriálů. Neřeknu vám jakých, nechci zkazit překvapení. (Malá nápověda: Patrikova barva vlasů by hrála jistou nenápadnou roličku.) Otázkou je, jestli vám s tím už nepřijdu otravná, a jestli vám to tudíž nevadí. Klidně řekněte, že jo. Já to přežiju.

Ještě bych měla podotknout, že by ten díl stál nad příběhem a technicky vzato by se to nikdy nestalo. Vlastně by to byla nenápadná halloweenská fanfiction na moji vlastní sérii. Trochu úlet, co?

Tak dejte vědět, jestli o to stojíte. Pokud se nikdo neozve... No, uvidím. Buď budu tiše (a lehce uraženě) fňukat, nebo vám to prostě bez debat nacpu. Ale byla bych radši, kdybyste se ozvali. Pěkně prosím, prstíčkem hrabu...

sobota 26. října 2013

Kafe

Jestli jsem vás minulý týden upozorňovala na to, že jsem cvok, co pomalu, ale jistě propadá svým seriálovým mániím, věřte, že jsem nijak nepřeháněla. Týden se s týdnem sešel, a přidalo se ještě jedno pobláznění. Takže tu mám jednu zcela nevhodně lesbickou povídku, naprosto praštěnou, pitomou a plnou hloupých narážek. Ale třeba se vám bude líbit. Mně se docela líbí, i když musím odhlížet od její nesmyslnosti.
A mimochodem, schválně, kdo uhodne, jaká je ta nová posedlost? Ehm, jo. Chápu. Není to TAK těžký poznat. (A ještě jedno mimochodem, to ten fandom může za to, že je tu ta povídka tak pozdě. Pardon. Nemá bejt tak zatraceně vhodnej pro slashový zpracování...) 

čtvrtek 24. října 2013

13 – Youtube

Tak, dnešní kapitola je tu zase pozdě, i když jsem vážně myslela, že bude brzo. No jo, to bych ale nesměla zapomenout, že dneska až do dvou, do tří odpoledne nepůjde elektrika, takže kapitolu nehodím. Ehm, jo. Ale teď už to funguje, a tudíž vám nesu dnešní díl Patrika s Lukym. Máte radost, viďte?
Pro příští kapitolu jste si s poměrně jasnou převahou odhlasovali téma Podprsenka. No, sice to nebylo moje nejpreferovanější téma, ale protestovat rozhodně nehodlám. Je totiž velice... inspirativní. A samozřejmě, že můžete opět hlasovat o námět přespříštího dílu. Ano, tentokrát vás nechám, i když to zase bude patnáctá kapitola a dost patrně se něco změní (nebo taky ne, u mě nikdy nevíte), prostě to nechám ve vaší režii. Uvidíme, co mi, respektive klukům, vyberete...
No, a teď už radši mlčím. Užijte si dnešní kapitolu. =)

úterý 22. října 2013

Díl čtrnáctý – Při úpravách zavírejte okna

Ano, vím, že je to už dlouho, co jsem se seriálu 'Píšeme knížku' věnovala, a hluboce se vám za to omlouvám. Na moji obhajobu, měla jsem pocit, že bych nejdřív měla posbírat základní data a zkušenosti, než se na tenhle díl vrhnu. To víte, musím být zodpovědná, když už vám chci radit.

No, faktem je, že se sice kdovíjak způsobilá k mluvení o úpravách pořád necítím, ale myslím, že to nějak zvládneme, no ne?

sobota 19. října 2013

Prokrastinace

Tak jo. Proces, během kterého vznikala tahle povídka, perfektně odpovídá jejímu tématu. Psala jsem ji od brzkého odpoledne, v několika fázích, které se vždycky pravidelně střídaly s podstatně delšími fázemi prokrastinace. Ale nakonec je tady, povídka, překvapivě, na TT 'Prokrastinace'. Jo, když mi TT sedne, nemám důvod na něj nenapsat, že ano. A nápad, co mi v hlavě přistál k tomuhle, zněl poměrně zábavně, takže... Jo.
Je to zase teplý, snad vtipný a poměrně ujetý. Taková moje klasika, ale tentokrát ještě s jedním malým bonusem. Víte, ehm, jak bych to... Jo, prostě zase tahám do svojí tvorby věci, které mám osobně ráda. Luky a Alice Cooper, hrdinové téhle povídky a... No, to uvidíte. Já vykecávat nebudu. A schválně, jestli se někdo chytne už v průběhu...

čtvrtek 17. října 2013

12 – Mrkev

Dnešní kapitola je tu trochu později než obvykle, ano. Moc se vám za to omlouvám, ale bohužel jsem tak nějak docela nebyla doma, takže, ehm... Jo. Ale už tu jsem, a kapitola se mnou.
A je tu se mnou i sdělení, že na příště jste si poměrně přesvědčivým rozdílem odhlasovali téma Youtube. Abych pravdu řekla, tohle bude ještě docela zábava. Muhaha... Ehm, jo. A zábava bude i další anketa. Jen hezky hlasujte o přespříští námět. Řekla bych, že tentokrát máte docela zajímavý výběr.
Ale teď už asi konečně chcete tu kapitolu, co? Tak prosím, užijte si Mrkev... =)

úterý 15. října 2013

Takže vy chcete psát?

Výborně. Asi vás nepotěší sdělení, že nejste ani zdaleka sami, kdo tuhle touhu má. Vlastně mám skoro pocit, jako by lidí, co píšou, bylo pomalu víc než těch, co čtou. A většina z nich chce úplně totéž, co chcete vy. Napsat něco, co bude mít úspěch, prosadit se, vydělat nějakou tu kačku. Jen málo z nás je skromných a stačí jim pár komentářů na blogu. Zkrátka chceme víc. Neříkejte, že vy ne.

neděle 13. října 2013

Sebeprezentace

Tuším, že jsem vám někdy v uplynulých dnech slíbila, že vám sem hodím svůj první úkol na seminář tvůrčího psaní. Šlo o sebeprezentaci, která měla být pojatá originálním způsobem. Nakonec jsem byla jediná vážně originální, takže jsem si přišla spíš trochu jako idiot, ehm. Ale byla přijatá docela kladně, takže si zase až tak nestěžuju. Uvidíme, jestli se bude líbit i vám.
Tak prosím. Můj sebeprezentační rozhovor s Múzou.
Já vím, vám to moc originální připadat asi nebude... =D

sobota 12. října 2013

Liebster Award TAG


Tak schválně, víte, jak nejvíc nepotěšit Arvari? Donuťte ji zpovídat se a odpovídat na otázky v nejrůznějších řetězácích. No, dobře, tak špatný to není, rozhodně se nehroutím, ani nemám kdovíjakej vztek... Ale potěšená teda taky nejsem. Víte, já se fakt docela nerada zpovídám. Ale tak když už mě teda , tak budiž... =D

čtvrtek 10. října 2013

11 – Svatba

Tak schválně, co jste čekali, že dostanete v dílu s názvem Svatba? Že se do toho kluci zničehonic rozhodnou praštit? No, teorie je to rozhodně zajímavá... Ale jestli si ji chcete potvrdit/vyvrátit, budete si tu kapitolu muset přečíst, protože já mlčím jako hrob.
Řeknu vám jen tolik, že na příště jste si odhlasovali téma Mrkev, a pod tím už teda vůbec nevím, co si představujete. Ale plán mám, to se nebojte. Vlastně mě ta vaše volba vcelku potěšila. A samozřejmě, že můžete hlasovat v anketě o přespříští námět. Jak to tak sleduju, z Falešného knírku je nová Krabice. Jak dlouho tu asi bude strašit, hm?
Ehm, jo. Já vím, už mlčím. Jděte se podívat, jakou 'svatební' kapitolu jsem si na vás nachystala. A užijte si to...

středa 9. října 2013

Jsem naprosto a totálně nedokonalá

Jestli si teď říkáte, proč vám, sakra, v nadpisu článku, co má být o psaní, oznamuju, jaká jsem, nebojte. Ta větička se totiž netýká mě (i když všichni moc dobře víme, že mám k dokonalosti taky daleko), ale jedné specifické vady některých literárních postav.

Ano, mluvím o těch postavách, které vám (ať už 'samy', nebo prostřednictvím vypravěče) někde v úvodu knížky/povídky sdělí, jak příšerně nedokonalé jsou, jak hrozně se stydí, jak i na naprosté rovině zakopnou o vlastní nohu, jak moc jim nejde matematika a jak mizerné mají vlasy.

pondělí 7. října 2013

Literární deníček (30. 9. - 6. 10. 2013)

Dnešní literární deníček vám nabízím později než obvykle. Je to hned z několika důvodů. Za prvé jsem toho dneska měla vážně hodně a kapku jsem nestíhala, za druhé se mi do toho publikování ani tak nechtělo. A popravdě docela přemýšlím, jestli s tím úplně neseknout, jelikož mě to nejen nebaví, ale hlavně to podle čtenosti moc nebere ani vás. Taky to docela zdržuje, což teď, když nemám moc času, fakt nepotřebuju. Přemýšlím o tom, že z týdenního zpravodajství udělám spíš zpravodajství měsíční, s nějakým hrubým souhrnem toho, jak jsem psala. Rozhodně ne s denními zápisky, jelikož mi přijde, že se hrozně opakujou. Takže mi dejte vědět, co si o tom myslíte. Dnešní deníček tu ještě bude, aler příště... No, uvidí se.

("Jo. Uvidí se. A teď už s tím článkem laskavě trochu pohni, ano? Hodná holka...")

neděle 6. října 2013

Introvert


Už je to nějaká chvíle, co jsem sem házela nějakou povídku, co? Poslední dobou se mi prostě nějak nedostávalo ani inspirace, ani času. Ale dneska, z větší části díky aktuálnímu TT 'Introvert', mě konečně zase jednou přepadla Múza. A tady máte výsledek. Jen taková ničím výjimečná, teplá a snad trochu roztomilá povídečka.
Snad se vám bude líbit... =)

pátek 4. října 2013

Tolik nápadů, tak málo času

Asi bych se měla konečně smířit s tím, že život s mým Múzou je někdy peklo na zemi. Když mi přihrává náměty v ty nejnevhodnější okamžiky, ale v ty, co by byly pro psaní docela fajn, jednoduše mlčí. Když mě nápady zahrnuje tak, že mi z toho jde hlava kolem. Víte, dokud jsou to nápady na články a povídky, je to fajn a dá se to zvládnout. Když ale přijde s námětem na knížku...

čtvrtek 3. října 2013

10 – Kokos

Nebojte, ani tenhle čtvrtek jsem na vás s kapitolou nezapomněla. Nebo aspoň ne úplně, ehm. V jedenáct jsem dojela ze školy, za hodinku a půl do ní zase odjíždím (paráda, co?), a v mezičase jsem se prostě jen nějak povalovala a nic neřešila. To jen na vysvětlenou, proč je tu kapitola tak pozdě.
Na příště jste si odhlasovali téma Svatba, čímž jste přesně dostáli očekáváním. A varuju vás, jestli myslíte, že do toho praští kluci, tak... No, neřeknu vám, jestli jste moc vedle. Ani omylem. Ale vesele hlasujte v anketě o přespříští námět, protože mě fakt zajímá, co vyberete...
A teď už budu radši mlčet, co? Užijte si Kokos. Myslím, že docela stojí za to... =)

úterý 1. října 2013

Jednorázovky, kapitolovky a potíže s nimi

Prakticky každý, kdo se blogově věnuje psaní, musí časem narazit na problematiku 'jednorázových' a 'kapitolových' povídek. Ať už je tak dotyčná osoba na svém blogu sama nazývá, nebo na toto pojmenování jen čas od času narazí, ať je proti nim, nebo se za ně naopak dokáže do krve pohádat... Je to zkrátka něco, co kolem vás jen výjimečně úplně propluje.

Jak jsem už naznačila, v blogosféře existují dva hlavní tábory. Tábor první horlivě uplatňuje své právo nazývat to, co píše, 'kapitolovkami' a 'jednorázovkami', tábor druhý ten první pravidelně informuje o tom, že nic takového neexistuje.