pátek 31. října 2014

Já nechtěla!

 Hřejivá výzva: Úkol č. 7 - On a ona se srazili v knihovně. Popiš situaci.

Nápad na tenhle úkol výzvy jsem dostala už někdy před dvěma týdny. A i když mě to šokuje, za celou tu dobu jsem si ten plán nerozmyslela. No, a dneska jsem se konečně dostala k tomu, abych tohle Múzí pošťouchnutí i sepsala. A musím nekriticky říct, že výsledek se mi fakt docela líbí... =D

úterý 28. října 2014

Tak co?

Hřejivá výzva: Úkol č. 6 - Jak se mohla událost včerejšího dne vyvinout jinak

A po menším oddechu jsem tu zase s úkolem do hřejivé výzvy. Musím přiznat, že tohle je zase jeden z těch, na které jsem se ani malinko netěšila. (Hlavně, že na ten příští mám plán už asi dva týdny.) A vzhledem k tomu, že jsem teď strávila skoro týden doma a vzato kolem a kolem se u mě absolutně nic nedělo... No, bylo docela těžké něco vymyslet, a čekat na příležitost se mi fakt nechtělo. Tak jsem zkusila napsat něco, co jsem ještě nikdy nepsala. A není to ani tak o události včerejšího dne, jako o celém včerejšku. Schválně, víte, co je to drabble? =D

neděle 26. října 2014

Pan Dokonalej

Po dlouhé době (možná vám to nepřijde, a možná to tak ani není  ten pocit ve mně vyvolává jen moje skleróza spojená s tím, že ten čas prostě při škole ubíhá nějak JINAK) jsem tu zase s jednou povídkou inspirovanou aktuálním tématem týdne. Tentokrát je to téma 'Ďábelští lidé s andělskou tváří'.
No, co na to říct, tohle byla první věc, co mě na to napadla, a ten nápad se mi jednoduše zalíbil. Ta povídka je teplá, ano, ale ne klasicky párová, tak se nedivte. A snad je aspoň trochu vtipná. Doufám. Vy to ale asi zhodnotíte nejlíp, takže... Přeju příjemné počtení a (snad) pobavení. =)

pátek 24. října 2014

Filmový tip #7 - The Kids Are All Right

Čím to, že poslední dobou mám takovou 'kliku' na filmy, co se na začátku tváří víc než dobře (nebo v některých případech aspoň celkem dobře), ale pak se to najednou zlomí a celej film u mě najednou spadne o několik pomyslných hvězdiček níž?

Tohle je zrovna jeden z těch filmů. Než se dostal do poloviny, byla jsem... No, nebyla jsem nadšená ani unešená, ale byla jsem spokojená, že jsem si konečně vybrala něco dobrýho, na co koukat (a co není Doctor Who). Bez obav, ani po tom zlomu tenhle film nespadl mezi nejhorší, co jsem viděla. Kdyby ano, nedávám sem tenhle tip, no ne? Ale rozhodně se pak stal o něco horším, než bych čekala a než by mi bylo milé. Je to škoda, protože měl vážně potenciál, ale... Hele, třeba vám ten konec divnej připadat nebude. A to, co je před tím koncem (nebo aspoň v první půlce) by byla docela škoda opomenout... =)

úterý 21. října 2014

Myslel jsem...

 Hřejivá výzva: Úkol č. 5 - Příběh začínající slovy: "Myslel jsem, že jsem viděl..."

Přiznávám, že tenhle úkol jsem rozepisovala absolutně bez nápadu. Prostě jsem si jen tak sedla a nechala se unášet inspirací. No, nakonec jsem byla unešena poměrně předvídatelným směrem, ale já za to nemůžu. Múza by se urazil, kdybych ho chtěla nějak cenzurovat... (Jinými slovy pozor, tenhle příběh je zase jeden z těch, co pochopí hlavně Whoviani. I'm sorry, I'm so sorry...)

sobota 18. října 2014

Snad tam neprší?

Hřejivá výzva: Úkol č. 4 - Pouze dialogy, prosím!

Nemusím říkat, jak moc mi tenhle úkol vyhovoval, že ne? Ne, vážně, jestli chcete Arvari potěšit, nechte ji napsat dialogovku. (I když tentokrát mi to zase tak skvěle nešlo, asi jsem z toho trochu vypadla, ale pořád mě to BAVILO.) No, a když jsem byla výzvou potěšená já, rozhodla jsem se potěšit pro změnu zase vás. Takže pro splnění tohohle úkolu jsem tak trochu zneužila vaši (a i svou) oblíbenou teplou dvojici. (Koneckonců, je to HŘEJIVÁ výzva, ne?) =D Tak doufám, že vám tihle dva aspoň trochu zvednou náladu a zlepší den... =)

čtvrtek 16. října 2014

Knižní tip #4 - Šikovnej kluk

Musím přiznat, že jsem trochu přemýšlela, jestli tuhle knížku zařadit do tipů. Obvykle do nich totiž zařazuju hlavně to, co se mi vážně hodně, hodně líbilo, z téhle knížky jsem ovšem nějak výjimečně nadšená nebyla, i když o zklamání se taky mluvit nedá.

Zkrátka, váhala jsem. Ale pak jsem si řekla, že to, že mně nepadla tak úplně do noty, neznamená, že se nebude líbit ani nikomu jinému. A už kvůli možnosti, že někomu se líbit bude (a třeba někomu i pomůže, co já vím), jsem se nakonec rozhodla ji sem zařadit. Krom toho, jak říkám, vážně to není ŠPATNÁ knížka. To, že mi hlavní hrdina lezl na nervy, je můj čistě soukromý problém vycházející z toho, že je to prostě typ člověka, co já přesně nemůžu vystát. A taky mám pár čistě technických výtek, které si nechám pro sebe. Ale třeba vám to všechno vůbec vadit nebude...

úterý 14. října 2014

Brnknu

Hřejivá výzva: Úkol č. 3 - Báseň, v níž použiješ tato slova: modrá, nedůvěra, polovina, brnknout

Víte, měli byste o mně vědět jednu věc. Nemám v lásce básničky. Neumím je číst, a už vůbec je neumím psát. To, co tu vidíte, je ubohej pokus, co píšu vážně jen kvůli výzvě, a v němž sprostě zneužívám volný verš, a dost možná ani za ten to prohlásit nejde. Tak prosím... Buďte na mě hodní. =D

sobota 11. října 2014

Filmový tip #6 - A Single Man

Každý z nás má svoje úchylky, když přijde na filmy, seriály nebo knížky. Někdo skočí po čemkoliv s oblíbeným hercem, někdo po čemkoliv od oblíbeného režiséra nebo autora... No, já poslední dobou musím mít a vidět všechno, u čeho se píše 'Christopher Isherwood'. Jsem hrozná, vím to. Ale, no... To víte, jak si člověk někdy někoho vážně oblíbí, už se to s ním veze. Měla jsem šanci odolat filmu, co byl natočený podle jedné z jeho knížek? Samozřejmě, že neměla. (Momentálně mi dává vážně hodně práce, abych po shlédnutí filmu odolala pokušení si tu knížku objednat. Zatím se ovládám. Držte mi palce, ať u toho zůstane. A ano, vážně se mi ten film líbil natolik, abych hned chtěla i knížku...) Sice netvrdím, že se tenhle film bude řadit k mým úplně nejoblíbenějším, ale rozhodně je zatraceně zajímavý. Tak se na něj mrkneme blíž, co vy na to?

pondělí 6. října 2014

Hřejivá výzva

Jak asi většina z vás ví (jelikož vám to neustále omlacím o hlavu), poslední dobou mám značnou tvůrčí krizi. Jsem prostě nějak záhadně seklá, a ať píšu cokoliv, obvykle napíšu jen stránku nebo dvě (při troše štěstí v jeden den), načež na ten text zase pár dní nehrábnu, protože se mi nechce. A tak to jde pořád dokola. S povídkama je to podobný, jednou za čas se přiměju něco napsat, jen aby se mi pak do další nechtělo minimálně týden. O článcích na blog se radši ani nezmiňuju, protože to bych asi rovnou šla proskočit oknem. Zkrátka, není to se mnou slavný. A mě to už jednoduše nebaví.

Dá se tudíž říct, že tahle výzva, kterou vymyslely Iris a Vlasta, mi vlastně tak trochu hází záchranný kruh. Protože jestli mě ta nedonutí psát, tak už mě nejspíš nedonutí nic. (Což je vždycky reálná možnost, pokud je vaše Múza šílenec, co neustále mění podoby.) Ale samozřejmě, že jsem se nerozhodla zapojit jen proto, abych měla pocit, že musím psát, ale taky proto, že mě některé ty úkoly docela zaujaly. A i když básniček se upřímně děsím, třeba na úkol s dialogy se nesmírně těším. (A vy byste měli taky. Protože ano, dialogy budou znamenat přesně to, co si myslíte.) =D

sobota 4. října 2014

Dvakrát do stejné řeky

A zase budu povídku uvádět slovy, že tu měla být mnohem dřív. Už to začíná bejt trochu trapný. Ale ona měla, vážně. Měla tu rozhodně být před půl desátou, než začne Doctor. Jenže pak jsem se nějak sekla, povídka se prodloužila a já ji prostě nestihla dopsat, takže jsem se k ní zpátky dostala až ve čtvrt na jedenáct, když Doctor skončil. (Zpráva pro Whoviany, co čekají na titulky: Tenhle díl je ZATRACENĚ dobrej. I když Doctora bych v jednu chvíli s velkou chutí zabila.) No, a než jsem ji dopsala... Zkrátka, je skoro jedenáct. No, skluz hodinku a půl, to ještě celkem jde.
Takže, tohle je teplá povídka inspirovaná tématem Platonická láska. Nemám, co víc bych k ní řekla. Snad jen... Užijte si? =)

středa 1. října 2014

Would you rather book TAG

Tenhle tag mě zaujal už nedávno, když se rozeběhl blogosférou. Z bezpečnostních důvodů jsem čekala, jestli třeba někoho nenapadne mě nominovat, ale když se tak nestalo, rozhodla jsem se, že ho vyplním sama a dobrovolně. Ano, ano, já vím, jsme tu na psacím blogu a já vám cpu další článek o knížkách, ale... Slibuju, že se zase brzo pustím do psaní a něco pořádnýho vám sem zase přihodím, fakt. Ale zatím mám jen tenhle dotazník. Mimochodem, kdyby se ho někdo chtěl chytit, jen do toho. Ráda si přečtu vaše názory... =)