neděle 28. září 2014

A je to tu zas...

Ano, samozřejmě, že mluvím o tom, že mě čeká návrat do školy. Vlastně jsem se tam měla vracet už minulý týden, ale, no... Nějak jsem si prodloužila prázdniny a jela jsem na hory. Aby bylo jasno, nebyla to moje vina, že se jelo až teď, musela jsem se prostě přizpůsobit ostatním... účastníkům. Bylo to buď jet teď, nebo nejet vůbec. A víte jak, ono ten první týden ve škole není zas tak moc o co stát, takže hádám, že moje neúčast se nějak... ztratila.

Pokud chcete vidět pár fotek z hor, najdete je u mě na instagramu. To jen tak mezi řečí. A jak že jsem se to měla?

středa 24. září 2014

Filmový tip #5 - The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Mám v počítači hromadu filmů a seriálů. Na některý se teprve chystám, jiný jsem viděla a vím, že se na ně budu chtít podívat znova, a proto je nemažu. A místo na disku akutně dochází. Pokud jde o filmy pro rubriku filmových tipů, tak nějak jsem počítala s tím, že se na většinu z nich podívám a zase je smažu, abych měla místo na další. Plán byl nechat si v počítači jen ty, co mě vážně hodně zaujmou. A upřímně jsem doufala, že to se nebude dít zase tak často, protože jinak si budu muset vážně konečně pořídit externí disk. No, ale proč vám to cpu... Ano, protože dnešní filmový tip mě k tomu exteráku zase posunul o kus blíž. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert mi totiž v počítači zůstane naprosto zaručeně, a nejen to. Navíc se totiž patrně zařadí k mým nejoblíbenějším. A to jsem se na něj chtěla podívat víceméně jen kvůli poměrně zajímavému námětu a přesně jednomu herci. No nic, stane se...

sobota 20. září 2014

Pomoc

Tuhle povídku jsem původně plánovala dost jinak, než jak nakonec vyšla. Měla bejt o dost temnější. No, nakonec to nějak nevyšlo a já zase sklouzla do svojí klasiky. Ale tak... Třeba se mi někdy příště povede líp. S tímhle výsledkem jsem ovšem taky docela spokojená, takže tady to máte. Povídka lehce inspirovaná tématem 'Učím se žít'. Tak snad se vám bude líbit... =)
(Jo, a jen tak mimochodem, jsem teď na týden na horách. To jen kdybyste mě snad postrádali. Vracím se příští sobotu. Ale nebojte, něco málo jsem pro vás na tenhle týden sepsala. Jmenovitě tuhle povídku a jeden filmový tip, který vyjde ve středu. A pak se ozvu zase až se vrátím...) =)

středa 17. září 2014

Jsem šílená?

(Pardon, tomu nešlo odolat...)

Řekněte mi, jak se díváte na fanoušky knížek/filmů/seriálů/her/hudebních kapel/čehokoliv a jejich lásku k příslušným dílům? A teď nemyslím takové to obvyklé 'tenhle film se mi líbil', ale spíš 'ten film miluju, při nejbližší příležitosti si pořídím něco, co s ním souvisí, a podívám se na něj ještě minimálně pětkrát... tenhle týden'. Jsou to pro vás cvoci bez života? Posedlí maniaci? Utíkají před realitou? Nebo jim to jejich šílenství prostě přejete, když jim to dělá dobře, ale pochopit to nedokážete? Nebo mezi nás šílence snad taky patříte, takže rozhodně nemáte nic proti?

sobota 13. září 2014

Oblíbená hudba #2

Je to už slušná doba, co jsem uvedla do chodu rubriku se svojí oblíbenou hudbou (nebo tomu můžete pro mě za mě říkat třeba hudební tipy, je mi to vcelku jedno), a od té doby tak nějak nepřibyl ještě ani jeden další článek. Je to ze vcelku prostého důvodu, ten minulý byl pro mě časově poměrně náročný, takže se mi logicky tak brzo nechtělo do dalšího. Ale vzhledem k tomu, že momentálně jsem stále ve stavu těžké neinspirovanosti, ale flákat blog nechci (víc než už to dělám), myslím, že je nejvyšší čas dokopat se k napsání dalšího článku.

Dnešní hvězdou je někdo, koho jsem vám prostřednictvím tohohle blogu nacpala už mnohokrát, jelikož byl nejoblíbenějším interpretem jednoho z protagonistů jisté mé "menší" série dialogovek. (Fuj, to je ale sakra složitý způsob, jak říct, že Luky ho miluje, co?) A hádáte správně, že ho nemá ráda jen jistá moje postava, ale i já sama ho řadím mezi své oblíbence. Samozřejmě, že to je...

středa 10. září 2014

Knižní tip #3 - Christopher and His Kind

Je tak trochu divný psát tenhle knižní tip. Proč? Protože to tak docela není ani knižní tip. Abyste dobře rozuměli, ano, rozhodně vám tuhle knížku chci doporučit, ale na druhou jsem s tím doporučením docela opatrná, protože jakkoliv se mně osobně líbila, myslím, že tohle prostě není knížka pro každého, a s tím je potřeba počítat. Krom toho mluvíme o knížce, kterou nejde sehnat ke stažení na netu (aspoň mně se ji kdysi nikdy nepodařilo najít), pročež kdybyste si ji měli zájem přečíst, musíte si ji koupit. Sice není extrémně drahá, ale někoho by to mohlo stejně odradit. Takže tohle chápejte jako... takový tip netip.

Mimochodem, vidíte tu obálku? No řekněte, jestli není úžasná...

sobota 6. září 2014

Zavřela jsem oči

Mám tu pro vás další povídku, co je tak nějak jiná než obvykle (jupííí). I když je to povídka, jejíž základní námět se tu už párkrát tak trochu vyskytl (menší jupí, fakt se někdy hrozně opakuju). Ale zkrátka mě napadla, když jsem viděla téma "Za hranicí reality", tak jsem se prostě... nebránila. =D Múza by mě neměl rád, kdybych se bránila. A snad se najde někdo, komu se aspoň trochu zalíbí... =)

středa 3. září 2014

Mám chuť psát, ale vlastně nemám

(Ale jinak jsem psychicky absolutně v pořádku, fakt. Zeptejte se krále bramborových lidí.)

Tohle je další z (podezřele se množících) článků, co naprosto popírají všechny důvody, proč mám paralelně s tímhle blogem ještě jeden, soukromější. Protože je to zase jednou jen osobní výkec, co technicky vzato patří do deníčku (a tudíž na vedlejší blog), ale já mám neodbytnou potřebu napsat ho sem. Hodlám se vymluvit na to, že se týká psaní. A že možná bude mít i nějakou přidanou estetickou hodnotu, pakliže tedy budeme pokus o humor považovat za estetickou kategorii (což nepochybně můžeme), pročež toto vlastně můžeme považovat za text s rysy uměleckého stylu.

Taky začínáte mít pocit, že mi docela začíná chybět škola?