pátek 31. července 2015

Seriálový tip #2 - Political Animals

Přísahám, vážně budu muset něco udělat s frekvencí zveřejňování článků. K tomu, abych dala dohromady tenhle seriálový tip, jsem se dokopávala týden. No, dobře, nebylo to ani tak k jeho sepsání, jako spíš k výrobě gifů do něj, ale výsledek je stejnej.

Zase jednou je to seriál Political Animals, na nějž jsem začala koukat po skončení svého zkouškového období, a pro změnu jeden z těch, v nichž se gay tématika řeší jen hodně okrajově. (A radši nebudu říkat, jak jsem se k němu tudíž vlastně dostala, echm, teplej Bucky, echm, protože byste si o mně ještě mysleli, že jsem mírně šílená.) Každopádně jsem usoudila, že je to seriál poměrně slušný (a především má jen šest epizod, takže i dostatečně krátký), abych vám ho mohla vesele doporučit.


Kdo?
Scénář: Greg Berlanti
Hrají: Sigourney Weaver (Elaine Barrish), Ciarán Hinds (Bud Hammond), James Wolk (Douglas Hammond), Sebastian Stan (T. J. Hammond), Ellen Burstyn (Margaret Barrish), Carla Gugino (Susan Berg)

Co?
Hammondovi jsou známá americká 'politická' rodina. Bud Hammond byl americkým prezidentem jeho žena Elaine na prezidentku kandidovala. Od oné kandidatury uplynulo několik let, manželé Hammondovi se rozvedli, Bud střídá ženy (což tedy dělal ještě před rozvodem) a Elaine zastává vysokou pozici v Bílém domě. Její syn Douglas jí dělá poradce a má se ženit, zatímco jeho o několik minut starší dvojče T. J. dělá především potíže, fetuje a zamilovává se do nesprávných mužů. Ale nějakým zázrakem dokážou vcelku fungovat.


Pak se ovšem Elaine rozhodne znovu kandidovat na prezidentku, načež začne kolotoč politikaření, intrik a utajování, což by, jak se ukazuje, mohlo celou rodinu definitivně rozložit...

Proč to chcete vidět?
Říkám vám to rovnou, pokud hledáte jen oddychovku, případně neradi u seriálů přemýšlíte, tohle není nic pro vás. V tomhle seriálu je totiž občas trochu těžké zapamatovat si, kdo, s kým a proč. Jako bonus se do toho občas přimíchá nějaký ten flashback do minulosti, který vám objasní, proč někteří členové rodiny jednají zrovna tak, jak jednají, nebo o čem to, ksakru, vlastně mluví.


Pak, jak už vám naznačuje gif, je tu taky trošku ta gay tematika, kvůli které tu vlastně všichni jsme. Pomineme teď fakt, že se nakonec ukáže, že T. J. je patrně spíš bisexuál (a scénárista idiot), protože jeho orientace se vlastně tak nějak... neřeší. Ale nechci vám toho moc vyspoilerovat. Ony ty jeho aférky celkově zase tolik prostoru nemají, ale stejně je to důležitá součást příběhu téhle rodiny.

Osobně se mi vážně líbily i herecké výkony. Ono když si vezmete v hlavní roli jméno jako Sigourney Weaver, tak se není zase tak moc čemu divit. Ale jednou z nejvíc zapamatovatelných (kromě mé osobní úchylky) pro mě zůstává hlavně Elainina matka Margaret, která byla napsaná i zahraná naprosto perfektně a její hlášky mě nejednou pobavily.


A celkově je to zkrátka takové zajímavé dílko, které, ač předstírá, že je o politice, je především o rodině a vztazích, které mezi sebou její členové mají.

Malá osobní úchylka
Moje úchylka byla úchylkou dřív, než jsem se na tenhle seriál vůbec začala dívat. Zcela nepřekvapivě je to Sebastian Stan (fanouškům Marvelu známý taky jako Bucky Barnes, neboli Winter Soldier) v roli T. J. Hammonda. A i když nevíte, jestli jeho postavě nafackovat, nebo ji obejmout (já se většinou kloním k tomu druhému), musíte jednoduše uznat, že je naprosto k sežrání, neodolatelně roztomilý, zkrátka že jako buzně mu to moc, moooc sluší...

3 komentáře:

  1. Na tenhle seriál už jsem taky narazila a uvažovala jsem o něm právě kvůli Sigourney Weaver, která je moje oblíbená herečka, ale jaksi jsem ho nikde nemohla najít, tak z toho sešlo. Ale asi se na to přece jen podívám. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ehm, ještě jeden dotaz: Znáš Vicious? (To je britský komediální seriál s touhle tématikou. BRITSKÝ. KOMEDIÁLNÍ.)

    OdpovědětVymazat
  3. Na to můžu říct jen jediné: Queer se začíná stávat mou velmi, velmi velkou úchylkou! Jdu si to někde najít! :D

    OdpovědětVymazat