čtvrtek 19. června 2014

Jen jedna otázka

"Do you happen to know how to fly this thing?"

Ehm, pardon, tomu prostě nešlo odolat. (Mimochodem, kdo pochopil narážku, má u mě velký a velice významný plus.) Ne, bez obav, tohle není zas jeden z fanouškovsky založenejch článků. Je to čistě organizační otázka týkající se blogu, přísahám, že je.

Víte, zatím je to jen nápad. Než začnete nadšeně poskakovat, ne, rozhodně to není nápad na extrémní projekt typu Patrik a Lukáš, toho mám na nějakou dobu dost. Tohle je mnohem skromnější nápad. A vlastně se ani trochu netýká psaní.

Ano, s tímhle blogem jsem původně začala prakticky jen proto, abych někde publikovala svoje psaní, který  nějakou náhodou (ano, jaká to náhoda) většinou tak nějak obsahuje gay a lesbický (a bisexuální, protože bisexualita existuje, kruci!) vztahy a celkově LGBT témata. Ale je to pár dní, co mě napadlo, jak to tu tak nějak... občasně oživit a tak nějak i částečně podpořit to základní téma.

Zkrátka, protože se v brzký budoucnosti chystám na pěknejch pár filmů s LGBT tématikou, stejně jako na pár takovejch knížek, říkala jsem si, jestli byste třeba neměli zájem o nějakej ten tip na knížky a filmy, co mě zaujmou. Ne recenze, chraň bůh, rozhodně se necejtím jako recenzent. Spíš by šlo vážně jen o občasnej tip na něco, čemu by podle mě bylo dobrý věnovat pozornost. (I když vám musím varovat, že v případě knížek by se tu asi docela často vyskytla nějaká, která je k sehnání jen v angličtině. No jo, jsem s tím beznadějná, vím.) =D

Jasně, mohla bych vám to sem prostě hodit, pochopitelně. Ne, že bych už teď nevěděla hned o pár věcech, co vám rozhodně chci doporučit. Ale nejdřív se zkrátka ptám, jestli o ty tipy někdo vůbec má zájem, protože, no... přiznávám, že bych se s tím fakt nerada štvala zbytečně.

Tak dejte vědět, jestli máte zájem, a já bych pro vás brzo nějakej ten tip sesmolila... =)

P.S. A kdyby někdo chtěl dát nějakej dobrej tip mně, tak jen do toho. Jsem ráda za každý doporučení!

6 komentářů:

  1. Já, já, já, prosím!
    Jinak doporučuju Soldier's Girl. ?:

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě! Poslední dobou se hodně zaměřuju právě na filmy a knížky s LGBT tématem, ale pořád toho za sebou nemám dost, takže určitě něco uvítám.
    Co se týče tipů ode mě, z knížek mám nejradši V jedné osobě (John Irving), Studna osamění (Radclyffe Hall) a Linie krásy (Alan Hollinghurst).
    Z filmů But I'm a Cheerleader, Soldier's Girl, Latter Days, Patrik 1.5, Tomboy a The Rocky Horror Picture Show. Snad se ti bude něco líbit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jasné :) Len... máš dojem, že mám toho málo? Málo kníh na prečítanie, málo filmov na pozretie, že mi chceš pridávať ďalšie? Aby bolo jasné, stále tú mám toho Christophera, Only lovers left alive, posledný Star trek (ja viem, tie filmy ma nikdy nelákali, ale tam je Ben) a mám tu stiahnutý jeden film o gazoch, čo mi odporučila kamarátka. Nehovoriac o tom, že chcem to Normal heart :D A tak...
    A aby som nezabudla, moja GR polička to-read obsahuje vyše 300 kníh. To len tak medzi rečou :D

    OdpovědětVymazat
  4. Och, ano! :D Směle do toho.
    Pokud bych měl doporučovat, tak mezi filmy Breakfast on Pluto; To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar; Victor, Victoria; Transamerica; Hedwig and the Angry Inch; Adventures of Priscilla, Queen of the Desert a samozřejmě The Rocky Horror Picture Show... Trochu jsem to přepískl, takže knížky radši odložím. :D

    OdpovědětVymazat
  5. I my stojime o tipy na knihy a filmy s LGBT tematikou:-)

    P a K

    OdpovědětVymazat
  6. To je moc dobrý nápad, tipů na zajímavé filmy a literaturu není nikdy dost :-) Z literatury mohu doporučit sbírku českých povídek Buzíčci, kterou jsem nedávno přečetla - každá povídka je jiná, ale vzájemně jsou mírně propojené díky postavám, některé povídky jsou vážné, jiné humorné, ale hlavní je, že kniha se krásně čte - jo a všechny povídky se odehrávají v Praze, takže kniha úspěšně vyvolává dojem jakési uzavřené komunity, světa sám pro sebe.

    OdpovědětVymazat