pondělí 3. června 2013

Literární deníček (27. 5. - 2. 6. 2013)

Abych se přiznala, skoro se bojím sem tenhle literární deníček vůbec házet. Jestli sledujete facebook, případně můj osobní blog, možná tušíte proč. Už jsem to na obou tak nějak lehce nastínila. Ne, 'napsala jsem toho málo, protože se učím, ten důvod vážně není. Spíš tak nějak... Právě naopak. Posuďte sami...

("Mezi náma, kdybych jenom tušil, jak mi to, že se musí učit, ulehčí práci, nahnal jsem ji někam už loni. Kdo ví, co jsme touhle dobou už mohli mít napsanýho a vydanýho. Třeba... Já mlčím!")



Takže o co jde?

V průběhu týdne si budu každý den zaznamenávat, kolik jsem toho napsala (vyjádřeno počtem znaků). V pondělí během dne tyto údaje zveřejním v článku a možná přihodím i nějakou osobní poznámku. (Oproti Temnářce nebudu zveřejňovat čas, po který jsem se psaní věnovala, většinou totiž píšu průběžně po celý den.) Pokud jde o názvy projektů, připravte se na to, že se bude docela často jednat spíš o krycí názvy, které pro ně soukromě používám. Prakticky nikdy věci nepojmenovávám před dokončením...

A co přinesl tenhle týden?

Pondělí

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 5739
Poznámka: Zahájila jsem učení. Tedy, to usilovné. Zatím nijak zvlášť usilovně, uznávám. Tohle číslo je výsledek večerního psacího záchvatu...

Úterý

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 6165
Poznámka: Učila jsem se o něco víc a večer zase psala. Taky o něco víc. Miluju pocit, když se mi příběh pod rukama skládá a konečně začíná vážně dávat smysl. Jen se bojím, že se ze mě stává tak trochu mrcha. Nějak mi těch postav nemůže začít bejt doopravdy líto. Asi jsem z lovkyně neměla udělat zrzku...

Středa

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 8814
Poznámka: Zase jen jeden jedinej večer práce. Slušný číslo, moc slušný číslo. Na to, jak jsem se celej den šrotila...

Čtvrtek

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 8414
Poznámka: Odpoledne migréna, učení značně podprůměrný, ale to psaní je výsledek tří hodin během večera. Pro zajímavost, je to celá jedna kapitola.

Pátek

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 11321
Poznámka: *nenápadně si hvízdá* Jo, další kompletně celá kapitola. Takhle to dopadá, vážení, když dokončujete příběh a ten vás sám táhne psát dál. A dál. A dál. Mezi náma, nevíte, jestli je spánek tak potřebnej, jak se tvrdí? Pár hodin bych oželela, abych mohla psát.

Sobota

Pracuju na: Upířina
Počet znaků: 6219
Poznámka: Poněkud slabší číslo než včera, ale na moji obhajobu, v televizi dávali Letopisy Narnie. A stejně je to celá kapitola. Krátká, ale je. A to mi stačí.

Neděle

Pracuju na: Patrik a Lukáš (Snídaně)
Počet znaků: 4427

Pracuju na: Upířina
Počet znaků:8977

Celkem: 13404
Poznámka: Kvík. Kvík vzhledem k počtu znaků. (Pro zajímavost, Patrika a Lukáše jsem měla napsaného za hodinku a něco, nad tou Upířinou jsem pak strávila hodiny tak tři.) Kvík vzhledem k tomu, kam jsem se dostala v Upířině. Tahle kapitola byla vážně záhul na moji psychiku. KVÍK.

Sečteno a podtrženo

V tomto lehce monotematickém týdnu jsem celkem napsala 60 076 znaků. To je nejlepší výsledek za dlouhou dobu. A to jsem vážně naprosto upřímně čekala, že když se budu muset celý dny učit, večer pak jenom proflákám. No, nemohla jsem se víc mýlit. Docela bych brala, kdyby tohle pokračovalo, ale nevím. Upířina se blíží ke konci a já docela očekávám, že po ní přijde aspoň několikadenní pocit vyflusnutí a vyhoření. Ale uvidíme, uvidíme.

Mimochodem, držte mi ve středu a ve čtvrtek palce u přijímaček, ju? Díky moc...

2 komentáře:

  1. Tak já se jdu učit, ať mi jde psaní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych pouze upozornila na to, že za výsledky neručím. =D

      Vymazat